Sajian 7 Syawal 1441
oleh anak-anak dara....
Hari ni mak cuti masak. So, the kids rule the kitchen..
not bad for first timer kan? 😉
Inti:
- Udang direbus dengan kulit. Toskan dan buang kulit
- Sotong direbus. Toskan.
- Filamen ketam direbus. Toskan.
- Carrot dipotong memanjang
- Timun dipotong memanjang
- Daun Salad
- Suun rendam dengan air suam. Toskan
Ambil sekeping kulit popia vietnamese roll dan rendam air biasa.(bukan air panas @ bukan air suam). Rendam sekejap jer.
Angkat dan bentang atas pinggan leper.
Susun inti pada sebelah dalam.
Gulung macam gulung popia..
Sos:
Dalam periuk kecil,
+ Sos cili.
+ Sos bijan.
+ Kicap cair.
+ Air limau / sunquick.
Masak sampai didih
Si awang kenik masak bihun singapore... first timer jugak..
0 comments:
Post a Comment