Sunday, 25 September 2022

Resepi Ayam halia dengan cendawan shitake

Bahan A : Hiris halus-halus memanjang 5 bwg putih + halia + ketuk 2 cili padi.

Bahan B : Ayam dipotong 1 inci dan telah digaul dgn garam.

Cendawan shitake yang kering direndam dlm air panas hampir 3 jam.


Cara-cara:

Tumis Bahan A guna minyak sedikit. Tunggu keperangan.

Masukkan Bahan B. Gaul hingga  agak kering.

+ Cendawan shitake yang dipotong memanjang.

Gaul + sedikit air + kicap cair + serbuk lada hitam/sos lada hitam.

Jangan terlalu kering, jangan terlalu berkuah. agak-agak je.

Last sekali tabur daun bawang / daun sup di atasnya.

*gambar lupa nak snap

0 comments:

Post a Comment

 

MASAK mudah-mudah je.. Template by Ipietoon Cute Blog Design