https://www.rasa.my/resipi-biskut-double-choc-chips-guna-sukatan-cawan/
Terima kasih empunya resepi..
Untuk Bahan B, saya tambah:
- 1 sb tepung beras
- 1 sb tepung jagung
Oven saya 170C selama 20 minit, tingkat tengah, api atas bawah.
Tips:
1. Butter tu kalau keluarkan dari petiais, jangan biar terlalu lembik, nanti biskut melepek.
2. Kalau adunan nampak lembik dan berminyak, tambah lagi:
tepung gandum, serbuk koko, gula castor/icing, 1 sb tepung jagung, choc chips
sampai adunan kurang lembik dan berminyak, barulah bila masak dia rangup.
3. Letakkan adunan dalam peti sejuk dalam 15 minit sebelum bentukkan.
4. Masa bentukkan....Leperkan gemuk-gemuk / tinggi sikit macam chipsmore yang kita beli tu. Bila biskut tinggi baru dia rangup bila masak. Kalau biskut nipis, kurang best la nak makan..
5. Sebelum bakar cucuk coklat chips saiz besar tu kat atas permukaan biskut.
0 comments:
Post a Comment