3per4 cwn gula icing
2 kuning telur
esen vanila
Satukan dan ayak:
3 1/2 tepung gandum
1 cwn tepung jagung
Cara-cara:
1. Dalam mangkuk besar, masukkan mentega + gula icing. Kacau dgn senduk kayu sampai agak sekata. Jangan kacau terlalu lama, nanti kuih naik kembang sangat.
2. Masukkan 2 kuning telur dan 1 st esen vanila. Kacau sebentar, sekadar sekata saja.
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan kaup balik, sampai habis tepung.
4. Masukkan adunan ke dlm plastik dan simpan dlm peti ais sebentar, dlm 20 minit.
5. Keluarkan adunan dan terap guna acuan semperit. Tak perlu gris mentega pada dulang pembakar.
6. Bakar pada rack tengah, 140C selama 20 minit.
7. Dah masak, keluarkan dari oven dan tolak biskut masa masih panas supaya tidak melekat pd dulang pembakar.
0 comments:
Post a Comment