Dalam kuali
+ 3sb minyak. Panaskan
+ 8 bj bwg putih diketuk kasar. Biar kekuningan
+ hirisan carrot
+ 1 cwn air
+ 1 kiub ayam
+ 1 atau 2 sb jus limau nipis
+ 1 sb sos tiram
+ ayam dihiris
+ 3 cwn air
+ sotong / udang
+ capsicum / brokoli / baby kailan / baby jagung / tomato
+ garam
+ serbuk lada
+ 5 sb tepung jagung yg sudah dibancuh
Tunggu mendidih
KUETEAU
Kueteau dibasuh.
Sediakan kuali lain.
Masukkan 1 sb minyak. Panaskan.
Ambil segenggam kueteau dan masakkan dalam kuali tadi.
Masukkan sedikit kicap utk menghitamkannya.
Kacau.
Angkat ke dalam pinggan
Tuangkan 2 senduk kuah ke atas kueteau tadi. Siap.
Boleh makan dgn limau nipis, bwg goreng, cili jeruk.
0 comments:
Post a Comment