YEE MEE SIZZLING
KUAH
Dalam periuk:
+ 4 sb minyak masak
Tumis (6 bwg putih diketuk, 1/2 inci halia dipotong bulat nipis, 8 tangkai cili kering dipotong 3)
Setelah kuning,
+ ayam yang dipotong kecil.
Masak sampai ayam separuh lembut
+ 1 cwn air
+ cendawan shitake yang telah direbus lembut
+ kicap
+ sis tiram
+ 1 kiub ayam
+ 3sb serbuk lada hitam
+ 5 cwn air panas
Tunggu didih
+ bancuhan tepung jagung untuk pekatkan kuah.
YEE MEE
Didihkan air dalam periuk.
+ 3 gulung Yee Mee
Agak lembut sedikit, toskan.
Dalam kuali lain, buka api...
+ 1 senduk kuah
+ sedikit yee mee
+ 2 senduk kuah di atasnya.
Pecahkan1 telur ayam
Letakka sawi di atasnya.
0 comments:
Post a Comment